Jak medovinu skladovat?
Medovinu nefiltrovanou je potřeba skladovat do 12 °C. Filtrovanou medovinu (zbavenou kvasných kultur) můžeme skladovat při běžné pokojové teplotě 20 °C. Jen před podáváním doporučujeme vychladit na cca 12 °C.
Nefiltrovaná medovina obsahuje kvasné kultury, a proto je potřeba skladovat do 12 °C. Tím se zajistí, aby kvasný proces nepokračoval. V případě skladování při vyšší teplotě může dojít k zákalu a v horších případech k „explozi“ uzávěru láhve vlivem nashromážděných plynů při kvašení.
Filtrovaná medovina se může skladovat při pokojové teplotě 20 °C v temnu. Je filtrací zbavena kvasinek a nehrozí pokračování kvasného procesu. Tento typ medoviny při dobrém skladování vydrží prakticky neomezeně dlouho. Časem se může vyskytnout sediment na dně či vnitřní straně láhve, ten však není na závadu.