Skladování medoviny

04.03.2013 18:59

Jak medovinu skladovat?

Medovinu nefiltrovanou je potřeba skladovat do 12 °C. Filtrovanou medovinu (zbavenou kvasných kultur) můžeme skladovat při běžné pokojové teplotě 20 °C. Jen před podáváním doporučujeme vychladit na cca 12 °C.

Nefiltrovaná medovina obsahuje kvasné kultury, a proto je potřeba skladovat do 12 °C. Tím se zajistí, aby kvasný proces nepokračoval. V případě skladování při vyšší teplotě může dojít k zákalu a v horších případech k „explozi“ uzávěru láhve vlivem nashromážděných plynů při kvašení.

Filtrovaná medovina se může skladovat při pokojové teplotě 20 °C v temnu. Je filtrací zbavena kvasinek a nehrozí pokračování kvasného procesu. Tento typ medoviny při dobrém skladování vydrží prakticky neomezeně dlouho. Časem se může vyskytnout sediment na dně či vnitřní straně láhve, ten však není na závadu.

Kontakt

Ivan Samek

ivansamek@seznam.cz

Sopotnice 169
SOPOTNICE
561 15

+420602659810

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode