Jak nejlépe podávat medovinu

04.03.2013 19:01

Jak medovinu podávat?

Pro osvěžení vychlazenou na 12 °C s plátkem citrónu. V zimě pro zahřátí doporučujeme ohřát na cca 50 °C, přidat citrón a případně přidat koření do punče.

K osvěžení či příležitostnému popíjení je vhodná chlazená medovina. Nejlépe medovinu skladujte v chladničce a před pitím ji nechte 1 -2 minuty odstát ve skleničce. Při tomto postupu nebude přechlazená ani se neohřeje na teplotu v místnosti. Medovina pak bude ideální k pití.

Pro zahřátí medovinu ohřejte na 50 °C. Hlavně ji neohřívejte přes 60 °C – dojde ke zpěnění, zkreslení chuti. Podávejte ve sklenici na whisky, skleněném hrníčku či jako za dob Sámovy říše v hliněném poháru.

 

Kontakt

Ivan Samek

ivansamek@seznam.cz

Sopotnice 169
SOPOTNICE
561 15

+420602659810

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode